לרגל החג - מתכון מיוחד שבו בסיר אחד יש הכל - גם עוף, וגם התוספת, עם עשבי תיבול ריחניים. המתכון הזה אידיאלי כשצריכים לסחוב אוכל לסוכה, אבל הוא מעולה גם לחגים ואירועים אחרים.

תבשיל עוף, אורז, חומוס ועשבי תיבול

המצרכים:
עוף שלם נקי ושטוף
כף פפריקה מתוקה
4 כפיות סומק
כפית שטוחה כורכום
כף וחצי מלח גס
שליש כוס שמן
5-4 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
מערבבים את כל התבלינים ללא המלח ועם השמן והשום. מניחים בצד. מפזרים את המלח על העוף, מבחוץ ומבפנים, מעסים בידיים משומנות, גם את תערובת התבלינים מורחים היטב תוך כדי עיסוי על העוף ומבפנים.
מחממים מחבת גדולה עם שתי כפות שמן וצורבים היטב את העוף מכל הצדדים ומניחים בצד.

סיר הכל כלולסיר הכל כלול
סיר הכל כלול
(צילום: ריאן)

החומרים לאורז בעשבי תיבול:
3 כוסות אורז (תלוי בגודל המחבת או הסיר שבחרתם) שטוף ומסונן, רצוי בסמטי
כוס וחצי חומוס מושרה לילה ומבושל עד ריכוך, אני אוהב מאוד גם לקלף, זו עשייה מתגמלת
חבילת עלי מנגולד שטופים, כשהחלק הירוק מופרד מהגבעול – פרוסים דק
2 חבילות כוסברה, קצוצה גס
בצל יבש גדול, קצוץ דק
כפית פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה כורכום
3 כפיות מלח
4-3 כפות שמן
3 כפות שמן לטיגון
5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את עלי המנגולד הירוקים והכוסברה הקצוצה, האורז השטוף, החומוס המרוכך והקלוף, התבלינים והשמן, ומערבבים היטב ובעדינות. מניחים בצד.
בסיר שטוח ורחב מטגנים יחד את גבעולי המנגולד הקצוצים ואת הבצל הקצוץ כשש דקות עד שקוף, מוסיפים את תערובת האורז והירוקים ומערבבים יחד כמה דקות תוך כדי טיגון עדין.
מוסיפים את המים הרותחים, מניחים את העוף במרכז הסיר כשהחזה כלפי מעלה, מביאים לרתיחה עדינה עם מכסה, מנמיכים אש, ולאחר כשש דקות מעבירים לתנור שחומם מראש ל־130 מעלות. לאחר כחצי שעה מנמיכים ל־110 מעלות לעוד כחצי שעה עד 40 דקות, ואפשר יותר, משתבח עם הזמן.
לפני שמעבירים לתנור רצוי להרטיב נייר אפייה, לקמט ולעוף מעל האורז והעוף, כדי לשמור על הלחות של האורז.