פרופ' חננאל הולצר נולד בישראל וגדל בירושלים, שירת בחיל הרפואה ועם סיום השירות הצבאי החל את לימודי הרפואה באוניברסיטה העברית בירושלים.
בשנה החמישית ללימודים נחשף לתחום ההפריה החוץ גופית שהיה אז בחיתוליו, ואף ערך את הדוקטורט שלו בנושא.
2 צפייה בגלריה
פרופ' חננאל הולצר
פרופ' חננאל הולצר
פרופ' חננאל הולצר
(צילום: באדיבות המרכז הרפואי הדסה)
"מלכתחילה התחום מאוד הלהיב אותי, וידעתי שאם אני אלך להתמחות בגניקולוגיה אז זה יהיה לתחום הפוריות. כשסיימתי את הלימודים התחלתי התמחות בהדסה הר הצופים, שם גדלתי וחלק גדול מההתמחות שלי הקדשתי לתחום הפוריות, לאחר סיום ההתמחות עבדתי ביחידה להפריה החוץ גופית בהדסה, הקמתי את מרכז בריאות האישה של הדסה במודיעין ועבדתי כרופא פוריות", מספר פרופ' הולצר.
כשחש שהוא צריך לחפש נישות חדשות בתחום ערך חיפושים ברחבי העולם ומצא את אוניברסיטת מקגיל במונטריאול קנדה, שנקראת גם הרווארד של קנדה, בה פיתחו שיטות ייחודיות בזמנו להקפאת והבשלת ביציות, שפרופ' הולצר ביקש ללמוד.
פרופ' הולצר התקבל לאוניברסיטה ונסע יחד עם משפחתו – אשתו ושלושת ילדיו בכוונה להישאר כשנה, ובסופו של דבר נשאר בקנדה למעלה מעשר שנים בתחילה ניהל את תוכנית השתלמות העמיתים של האוניברסיטה, לאחר מכן ניהל את מרכז שימור הפוריות ואז מונה למנהל כל מרכז הפוריות של אוניברסיטת מקגיל.
"היו לנו חיים מאוד טובים, ואז הגיעה הצעה לבוא לארץ ולקבל לניהול את שתי היחידות שהיו תחת שערי צדק, והייתה התלבטות קשה כי היה לנו מאוד טוב שם. לקח יותר משנתיים עד שהסכמתי והגעתי לשערי צדק", מספר פרופ' הולצר, שהיה אחראי גם על היחידה בביקור חולים, הרחיב וביסס את הפעילות של המחלקה ואז לפני קצת פחות משנתיים קיבל הצעה לחזור לבית בו החל את התמחותו לפני שנים רבות – להדסה.
פרופ' הולצר החל לנהל את מערך הפוריות והוא משמש גם כסגן מנהל אגף נשים ויולדות. את כל הפילוסופיה והידע הרב שצבר פרופ' הולצר במהלך השנים, גיבש לכדי חזון שהוא מגשים בימים אלו בהדסה.
2 צפייה בגלריה
המעבדה במחלקת הפוריות במרכז הרפואי הדסה
המעבדה במחלקת הפוריות במרכז הרפואי הדסה
המעבדה במרכז הרפואי הדסה
(צילום: באדיבות המרכז הרפואי הדסה)
"אנחנו מדברים על מערך מאוד מורכב, שותפים לו לרוב, שני אינדיבידואלים עם דרגות פוריות ובריאות כללית ונפשית משתנות, והעובר שנוצר כתוצאה מהשילוב, שהוא לא בהכרח זהה לאחד מההורים.
הגישה לטיפול פוריות היא לא טיפול מכני של אוקי ניקח ביצית, ניקח תאי זרע, נפרה אותם ונחזיר לרחם, זה רק חלק מזה", אומר פרופ' הולצר ומסביר שהפילוסופיה שלו היא גישה כוללנית לפוריות ולבריאות הנפשית של המטופלים ולתכונות הביולוגיות של העובר שיוצרים.
ברוכים הבאים לערוץ "פוריות בקהילה" של מיינט ירושלים בשיתוף המרכז הרפואי הדסה. המטרה שלנו היא להנגיש עבורכם את נושא הפוריות בשפה ברורה ופשוטה תוך הכרת המומחים הבכירים מהדסה שעוסקים בנושא.
המומחים שלנו יתנו גם מענה לשאלות מעניינות וחשיפה לחוויות אישיות שיעזרו לגולשים לקבל ידע חשוב בתחום.

היתרונות של המעבדה המקצועית והליווי האישי

המטרה הגדולה עמה הגיע לתפקידו כמנהל מערך הפוריות בהדסה קרם עור וגידים ומיושם הלכה למעשה בשנה האחרונה – ליווי אישי על ידי case officer, שילוב של מתן מענה אישי עם היכולות של יחידה מתקדמת עם מעבדה משוכללת , תוך בירור מעמיק לסיבות אי הפריון.
"אני חושב שבמערכת הציבורית אנשים יכולים לקבל רפואה לא פחות טובה מהמערכת הפרטית ולדעתי גם בהרבה מקרים יותר טובה. בישראל החברה החליטה להתייחס לנושא טיפולי הפוריות בצורה נדיבה, אין עוד חברה בעולם שנותנת כיסוי מהכיס הציבורי לטיפולי פוריות כמו החברה בישראל, אבל ישראל מובילה גם במספר הטיפולים לראש בערך כמו חיסוני הקורונה", אומר פרופ' הולצר.
"לעומת זאת אנחנו יודעים שטיפולי הפוריות הם עול מאוד קשה על המטופלים, מבחינה גופנית ונפשית זה גובה את המחיר שלו ולכן אי אפשר להתייחס לטיפולי הפוריות כסרט נע אפילו בלי לנתח את הטיפול הקודם".
כשהגיע פרופ' הולצר להדסה, הוא ביקש לשלב את שני היתרונות של המעבדה המקצועית והליווי האישי. "אני רוצה לתת את הטוב מכל העולמות – אישה שמגיעה להדסה ל-IVF במסגרת הטיפול הציבורי יכולה לבחור רופא מסוים שייתן לה את התוכנית, את ההוראות במהלך הטיפול לגבי המינון, והוא זה שיבצע את שאיבת הביציות, יתאם איתה כמה עוברים ומתי להחזיר, והוא זה שיבצע את החזרת העוברים", מסביר פרופ' הולצר. בו בזמן הטיפול פתוח להיזון הבא מהעמיתים.
בנוסף, הביא פרופ' הולצר את האני המאמין שלו בתחומים רבים נוספים במחלקה, בין היתר בשיטות אבחון ובירור של זרע, ריפוי ביצירה, שיפור בשירות, יוגה לזוגות ונשים בטיפולי פוריות ועוד.
"הגישה הכוללנית לטיפולי פריון שאני מאמין בה מתייחסת ל-mind body, אנחנו חושבים שצריך להרחיב את התמיכה הפסיכוסוציאלית והשנה בשיתוף שלנו הוקם בהדסה מרכז לבריאות הנפש של האישה שמובילה אותו ד"ר ענבל ראובני ואנו עובדים יחד".
בנוסף, מספר פרופ' הולצר שבימים אלו הוא פועל להקמת מרכז לפוריות הגבר, הראשון מסוגו בישראל, וכל זאת מתוך נקודת מבטו הכוללנית על טיפולי הפוריות ככלל.
נושא נוסף בו משקיעים רבות במחלקת הפוריות של הדסה תחת ניצוחו של פרופ' הולצר, הוא נושא הגנטי.
"ברגע שיוצרים עוברים במעבדה יש לנו אפשרות לבדוק אותם לנשאות של מחלות שונות. לדעתי חלק גדול מטיפולי הפוריות בעתיד לא יהיו לזוגות שהם לא פורים, אלא זוגות שיש להם בעיה רפואית ואתה עושה את טיפול הפוריות על מנת לאבחן את העוברים ובעתיד גם לטפל בהם לפני שאתה מכניס אותם למעבדה, אנחנו רוצים למנוע מעבר של גנים לא תקינים מדור לדור", אומר פרופ' הולצר.
הוא מוסיף כי במחלקה ישנו דגש גדול גם על נושא שימור רפואי וסוציאלי, ועל פי חזונו, אין סוף לחידושים שניתן להכניס בתחום, וכל זאת כדי לספק לנשים ולזוגות את המענה הנרחב ביותר בתחום הפוריות בישראל.
שירות לציבור. בחסות חברת מרק (Merck).
פורסם לראשונה: 16:33, 28.01.21