ניפגש במועצה: בעוד ירושלים ממתינה לסבב שני שייערך ב-13 בנובמבר בין ליאון לברקוביץ', הבוקר (ה') פורסמו התוצאות למועצת העירייה. 'התעוררות' היא הסיעה הגדולה ביותר במועצת העירייה. החרדים הגדילו את השליטה שלהם, והדתיים־לאומיים רשמו נוכחות יפה. כך תיראה מועצת העירייה בשנים הקרובות:
התעוררות
עופר ברקוביץ'
גיל: 35
שנים במועצה: שבע וחצי
בטח לא ידעתם: הקים את תנועת 'התעוררות' לפני עשור עם שחרורו מצה"ל בדרגת סרן. בשנים שהיה במועצה, החזיק מספר תיקים בניהם: תיק החינוך, התרבות והפיתוח הכלכלי והוביל את המאבק להעברת משרדי הממשלה לירושלים. בין השנים 2013-2017 כיהן כסגנו של ראש העירייה, ניר ברקת.
היעד המרכזי לקדנציה הקרובה: "אממש את התכנית לעשור הקרוב, שנבנתה דרך שנים של למידה ונוגעת במגוון תחומים: ניקיון העיר, דיור, תעסוקה ועוד. בנוסף, אמשיך את התהליך שהתחלנו בקדנציה הקודמת – אביא מאות מפעילי הייטק לירושלים ואמשיך לייצר שיח של אחדות בבירה, שיח אמיתי ולא רק על הנייר".
עינב בר־כהן
גיל: 31
שנים במועצה: 5
בטח לא ידעתם: חברה ב'התעוררות' כשש שנים. היתה חברת המועצה הצעירה ביותר והחזיקה בתיק העסקים, שבמסגרתו הובילה מספר רפורמות מרכזיות ובהן רפורמה בתחום רישוי העסקים וקיצור בירוקרטיות לבעלי עסקים. בעלת תואר ראשון במשפטים, אם לילדה ומתגוררת בשכונת ילדותה - רמת שרת.
היעד המרכזי בקדנציה הקרובה: "הייתי רוצה להגיע יותר לשכונות העיר, לעבוד שם קשה ולתת לאנשים את התחושה שמשקיעים בהם ובאיכות החיים שלהם מסביב לבית. בנוסף להבטיח חינוך איכותי מלידה עד שלוש ומעבר לכך".
אלעד מלכא
גיל: 33
שנים במועצה: שלוש וחצי
בטח לא ידעתם: תושב גילה, נשוי ואב לארבעה. מנכ"ל האגודה לזכות הציבור לדעת, מרצה לכלכלה במכינות קדם צבאיות, פעיל ב'התעוררות' בשש וחצי השנים האחרונות. בקדנציה הקודמת הוביל קמפיין לשבירת המונופול של אגד בירושלים והכנסת מוניות שירות.
היעד המרכזי בקדנציה הקרובה: "האצת בניית הרכבת הקלה בעיר וייעול כל שינויי התחבורה הציבורית (והפרטית) הנגזרים מכך - שאטלים שיחברו בין השכונות לתחנות הרכבת ובין השכונות למרכזי בילוי ותעסוקה ומערכת שבילי אופניים משלימה. בנוסף קיצור הליכי תכנון ובנייה והאצת תהליכי התחדשות עירונית".
עליזה ארנס
גיל: 62
שנים במועצה: לא כיהנה כחברת מועצה
בטח לא ידעתם: תושבת העיר זה 35 שנים ומתגוררת ברחביה. אם לשלושה ילדים וסבתא לנכדה. אביה הוא שר הביטחון והחוץ לשעבר משה ארנס. ארכיטקטית ובעלת משרד אדריכלים המשותף לה ולבעלה. פעילה חברתית שהובילה בין השאר את התוכנית 'העיר ההיסטורית' בירושלים. פעילה ב'התעוררות' כעשור, כמעט מהקמתה.
היעד המרכזי לקדנציה הקרובה: "יש כל כך הרבה דברים חשובים: חינוך, רווחה, מזרח העיר. קשה לי להצביע על משהו ספציפי. אני מעמידה את הכישורים שלי לשיקולו של עופר ברקוביץ'".
עו"ד דן אילוז
גיל: 32
שנים במועצה: חצי שנה
בטח לא ידעתם: סמנכ"ל שיתופי פעולה וקשרי חוץ במיזם JGIVE. עלה לירושלים מקנדה לפני שמונה שנים ומאז פעיל בזירה הציבורית. בעבר שימש כיועץ חקיקה של סיעת הליכוד בכנסת ועבד בלשכה המשפטית במשרד החוץ. הוציא לאור שני ספרים שעוסקים בניתוח פוליטי של הארץ.
היעד המרכזי לקדנציה הקרובה: "אני מתכוון לבקש את תיק העלייה והקליטה ולדאוג לכך שירושלים תהפוך לעיר יותר ידידותית לעולים. לפעול למען העולים לשיפור התעסוקה והחינוך, להנגשת המידע בשפות האם שלהם. חשוב לי שהעולים ישתלבו בחיי התרבות הירושלמיים ושירושלים תשלב בתוכה גם את תרבות העולים".
ימית יואלי־אלה
גיל: 40
שנים במועצה: לא כיהנה כחברת מועצה
בטח לא ידעתם: נשואה לנני ואם לאור ועופרי, בעלת תואר ראשון במינהל עסקים. נכדתו של יקיר ירושלים אפרים אלה, שתרם רבות לפיתוח העיר ולכלכלתה, מקים רשת מלונות 'קיסר'. יזמית מתחום המזון ובעלת בתי עסק בעיר.
היעד המרכזי בקדנציה הקרובה: "ארצה להביא לשינוי במדיניות רישוי העסקים וכל הפרוצדורה של פתיחת עסק, ליווי עסק מתחילתו ועד הצלחתו. לאפשר דלת פתוחה לאנשי העסקים בעיר ולתת להם את כל העזרה הנחוצה. לשנות מדיניות בכל הנושא של הבירוקרטיה העירונית, אישורי בנייה, פתיחת תיקים, עזרה לאוכלוסיות מוחלשות בהתמודדות עם המערכת העירונית וקיצור זמני המתנה".
יובב צור
גיל: 32
שנים במועצה: לא כיהן כחבר מועצה
קורות חיים: מתגורר ברחביה ומבא מחינוך ממלכתי דתי. בשנים האחרונות שימש כיועץ תקשורת ויועץ פוליטי בכנסת. צור הוא נציג מפלגת העבודה בתנועת התעוררות. מי שדחף לחיבור הוא איתי גוטלר לשעבר חבר מועצת העיר מטעם סיעת ירושלמים.
היעד המרכזי: "פיתוח כלכלי והתעסוקה בעיר כי אני יודע שזה הנושא שלמעשה הכי מרחיק את הציבור הכללי הרחב מהעיר.
"בנוסף, פיתוח של שטחי תעסוקה ותעשייה מניבים עוד הכנסות מארנונה עסקית לעירייה וזה מאפשר לה לפעול בעוד תחומים. למעשה זה יעד כפול ומשימה אחת, זה הכלי לפיתוח הציבור הפלורליסטי בעיר. עוד נושא שהייתי רוצה לקדם הוא החינוך לגיל הרך, נושא בו עסקתי גם במסגרת עשייתי בכנסת".
דגל התורה
ישראל קלרמן
גיל: 50
שנים במועצה: 10
קורות חיים: עובד כבר 23 שנה בעירייה, בין השאר כעוזר סגן ראש העירייה אורי מקלב, כחבר מועצה וכסגן ראש העירייה. לטענתו, במשך כל השנים עיקר העיסוק היה בלעזור לכל פנייה של הציבור בכל אגפי העירייה, כשלא משנה למי משתייך הפונה, העיקר שיקבל את מבוקשו.
היעד המרכזי בקדנציה הקרובה: "הרבה עבודה בלהוציא את הציבור מסבכי הבירוקרטיה בנושאים של תכנון ובנייה, ארנונה ורישוי עסקים ובשאר הנושאים. כמו כן - לדאוג לנקיון העיר ושתהיה בנייה חדשה לציבור החרדי. וכמובן, שהעירייה תהיה ידידותית כלפי תושביה ולא להפך".
דוד בלומנשטוק
גיל: 34
שנים במועצה: לא כיהן כחבר מועצה
בטח לא ידעתם: עבד חמש שנים כמנהל לשכת סגן ראש העירייה יצחק פינדרוס. טוען כי במהלך השנים שבהן עמד לרשות הציבור בתפקידו בלשכת סגן ראש העירייה למד על ההשפעה העמוקה והיכולת של חברי מועצת העירייה לסייע לתושב במגוון נושאים חשובים הנוגעים לו בחיי היומיום, כמו פינוי אשפה, שיפור פני העיר, תשלומי ארנונה, מוסדות חינוך וקהילה, שירותים עירוניים ועוד.
היעד המרכזי בקדנציה הקרובה: "כהמשך לקדנציה הקודמת, אני חש חובה ושליחות להיות זמין להיענות לכל פנייה שמגיעה אלי מכלל תושבי העיר, ללא כל הבדל ושיוך סקטוריאלי ומגזרי".
אליעזר ראוכברגר
גיל: 55
שנים במועצה: 5
בטח לא ידעתם: ירושלמי 40 שנה, עיתונאי, כתב בכנסת ביומון החרדי 'יתד נאמן' ושימש במשך שמונה שנים יו"ר תא הכתבים הפרלמנטריים. ממקימי מפלגת 'דגל התורה', דובר הסיעה בכנסת בתחילת דרכה ובמשך למעלה מעשור היה חבר ויו"ר המינהל הקהילתי בהר נוף. בקדנציה האחרונה, שימש יו"ר 'דגל התורה' ו'יהדות התורה' בעירייה.
היעד המרכזי לקדנציה הקרובה: "אני מתכנן להמשיך ולתקן את העיוות במוסדות החינוך בעיר. בנוסף אני מתכוון לעסוק בבעיית השוויון לחרדים בשכונות המעורבות. משימה נוספת היא טיפול בסוגיית התחבורה הציבורית. אני מתחייב לעזור ולסייע לכל תושב, חרדים וחילונים כאחד".
אלחנן גרוסבוים
גיל: 32
שנים במועצה: לא כיהן כחבר מועצה
בטח לא ידעתם: בוגר ישיבת חברון, תושב רמות. ממקימי ארגון בני הישיבות, שכיום נמנים עימו כ־15 אלף בחורים, ומנהל 'לב לאחים' - ארגון לקירוב רחוקים באזור ירושלים שמשנע מדי שבוע יותר מאלף צעירים חרדים אשר יוצאים לשיעורי תורה וביקורי בית אצל חוזרים בתשובה. עובד בעיקר עם נוער מתמודד. מקים מרכז י.ע.ו.ל - ייעוץ, עזרה וסיוע לתושב.
היעד המרכזי בקדנציה הנוכחית: "אני נכנס לתפקיד בעיקר כדי לעזור לנוער מתמודד, לקדם דברים עבור החברה, פעילויות קהילתיות וחברתיות".
בסיעת דגל התורה ישנם שני חברי מועצה נוספים: דוד זוהר, משה יעקב גורא.
ש"ס
אברהם בצלאל
שנים במועצה: שנתיים
בטח לא ידעתם: נקרא לפני חמש שנים לדגל על ידי יו"ר תנועת ש"ס אריה דרעי. שימש שלוש שנים כראש הלשכה של סגן ראש העירייה צביקה כהן ושנתיים כחבר מועצה. החזיק את תיקי הארנונה, הספורט החרדי וקידום נוער.
היעד המרכזי בקדנציה הקרובה: "הייתי רוצה לקדם את הורדת הבירוקרטיה בכל הקשור לנושא הבנייה, נושא אשר מעיק על תושבים רבים שפעמים רבות אינם מודעים לזכויותיהם כתושבים שנושאים בכל החובות ונמצאים חסרים בזכויות. כמו גם נושא התחבורה הציבורית אשר נמצא בתחתית, גורם עוול ועוגמת נפש למאות אלפי תושבים מכלל המגזרים, אך בעיקר במגזר החרדי אשר נסמך ברובו על שירותים אלו".
צביקה כהן
גיל: 58
שנים במועצה: 5
בטח לא ידעתם: היה סגן ראש עיריית טבריה, ראש העירייה באלעד, ראש מועצת תפן, ראש מועצת רמת חובב, מנהל ועדת תכנון ובנייה במרחב הגליל מטעם משרד הפנים וסגן ראש העירייה בירושלים. מתגאה כי הוא מכיר את כל המגזרים ויודע איך לגייס תקציבים ממשרדי ממשלה לטובת כל פרויקט
היעד המרכזי בקדנציה הקרובה: "נושא החינוך תמיד עמד בראש מעייניי. לא אניח לזה עד שכל מוסד חינוך יקבל מבנה הולם ומתאים לגודלו ולצרכיו. כמובן, אחרי שמחקנו בירושלים את אפליית הבנות הספרדיות בסמינרים הגיע הזמן להוסיף עוד סמינרים בירושלים״.
חיים כהן
גיל: 47
מספר שנים במועצה: שנה וחצי
בטח לא ידעתם: נולד באורוגוואי, בבחרותו למד בירושלים, נשוי לליאורה ואב לחמישה ילדים, גר כבר שנים רבות בגבעת שאול. דובר ארבע שפות: עברית, אנגלית יידיש וספרדית
היעד המרכזי בקדנציה הקרובה: "כשנכנסתי לתפקידי כחבר מועצת העירייה ניסיתי להתחבר לאיש הקטן והפשוט ולסייע לו בכל ההליכים הבירוקרטיים. הייתי רוצה להגיע למצב שבו האוכלוסייה המבוגרת לא תצטרך להיזרק מפקיד לפקיד. הרצון שלי הוא למחוק ארבע מילים מהלקסיקון בעירייה: 'תתקשר מחר', 'תגיע מחר'. לצד זאת, אני רוצה לקדם הקמת מחלקה שתרכז את כל מה שקשור לחינוך המיוחד. כיום, פיזור הנושאים בין המחלקות גורם להרבה מאוד נפילות בין הכיסאות".
פיני עזרא
גיל: 36
שנים במועצה: 3
בטח לא ידעתם: נולד בתל אביב ולמד בישיבות המובחרות. מיד לאחר חתונתו עבר להתגורר עם רעייתו בירושלים. לאחר שהתפרסם בציבור החרדי כפעיל ציבור מוכר מונה לכהן כחבר מועצת העירייה מטעם ש"ס. היה חבר ועדת תכנון ובנייה והחזיק בתיק מורשת מן המזרח שבמסגרתו מימן אירועי תרבות בשכונות. הוביל מהפכה בנושא התרבות למגזר החרדי בכך שהקצה תקציבים מיוחדים ויזם אירועים שלא היו בציבור החרדי.
היעד המרכזי לקדנציה הקרובה: "לפתור את מצוקת הדיור לזוגות הצעירים בירושלים על ידי קידום מהיר של הסכמי הגג. העתיד של ירושלים נמצא בפתרון המצוקה הקשה הזאת".
שמואל מרציאנו
גיל: 37
שנים במועצה: שנה וחצי
בטח לא ידעתם: אחראי על המגזר הצרפתי בעיר, תרגם מסמכים חשובים מהשפה העברית לצרפתית וטיפל ב-400 פניות של עולים חדשים בעיר. היעד המרכזי לקדנציה הקרובה: "אמשיך לטפל בציבור הצרפתי וגם במצוקות של הציבור הישראלי בשכונות בית וגן ובקריית יובל".
מרצ
לורה ורטון
שנים במועצה: 10
בטח לא ידעתם: נכנסה לפוליטיקה בעקבות העבודה על החוק לדיור ציבורי, שעליו עבדה כחברה בעמותת 'קול בשכונות' שנמנתה עם מקימיה. במועצת העירייה החזיקה בשלושה תיקים: גמלאים, קידום אנשים עם מוגבלות ובריאות הציבור. בתיקים אלה היא יצרה תקדימים ארציים במכרזים של העירייה להעדפת חברות המעסיקות אנשים עם מוגבלות, בהקמת מועצת גמלאים ובייסוד מוקד למרותקי בית. בעלת תואר ראשון מהרווארד ותואר שני ושלישי במדע המדינה מהאוניברסיטה העברית, שבה היא מלמדת כיום. אם לשני ילדים
היעד המרכזי בקדנציה הקרובה: "שיפור תהליכי שיתוף ציבור ושקיפות, הגדלה ושיפור של חלוקת תקציב החינוך העירוני, שיפור הניקיון והמודעות לסביבה, שמירה על החופש בעיר".
מצילים את ירושלים
עו"ד יוסי חביליו
גיל: 59
שנים במועצה: לא כיהן כחבר מועצה
בטח לא ידעתם: יליד העיר, נשוי ואב לשלושה. כיהן במשך עשור כיועץ המשפטי לעירייה וקיבל את פרס 'אביר השלטון'. עם סיום תפקידו הקים את עמותת 'צחו"ר' ובראשה הוא עומד עד היום. העמותה מספקת ייעוץ משפטי לכל דורש. במסגרתה הוא לקח חלק במאבקים ציבוריים רבים, ובהם פתיחת פאב המפלצת, שמירה מרכולים פתוחים במרכז העיר וסיוע בהשגת תקציבי מיליונים לדיור ציבורי.
היעד המרכזי בקדנציה הקרובה: "לשמור על ירושלים פתוחה ופלורליסטית לכולם על בסיס 'חייה ותן לחיות'. לשמור על השוויון בעיר, לדאוג שגם צעירים וגם מבוגרים לא יעזבו את העיר, להילחם למען מינהל תקין ושיתוף הציבור".
הבית היהודי
חגית משה
שנים במועצה: שנתיים וחצי
בטח לא ידעתם: סגנית ראש העירייה ויו"ר הבית היהודי בירושלים. בעברה אחראית הכוון וייעוץ תלמידים בממ"ד ומנהלת הביקור הסדיר והטיפול בפרט. בשנתיים וחצי האחרונות עומדת בראש ועדת הכספים, ולאחרונה התמנתה לכהן כיו"ר הוועדה למעמד האישה.
היעד המרכזי בקדנציה הקרובה: "לייצג את הציונות הדתית על כל גווניה, ועם זאת להיות שליחת ציבור אמיתית לכלל הציבור הירושלמי".
יהודה פרוידיגר
גיל: 61
שנים במועצה: לא כיהן כחבר מועצה
בטח לא ידעתם: יליד ירושלים, גדל ברחביה. לאחר שירות צבאי בישיבת הסדר ולימודים עבד שני עשורים בעסק המשפחתי - חנות במרכז העיר. באותן שנים למד להכיר את מסדרונות העירייה כשהיה רכז תנועת הנוער עזרא ולימים המזכ"ל שלה. עסק לאורך השנים בעמותות המסייעות לצעירים, ובחמש השנים האחרונות משמש סמנכ"ל קרית החינוך שעלבים. במלחמת לבנון השנייה קיבל את אות המלחמה על עמידתו בראש קונסורציום של עמותות למען תושבי הצפון. אב לחמישה, ובהם ילד הנמצא בחינוך המיוחד וסב לעשרה נכדים.
היעד המרכזי בקדנציה הקרובה: "דאגה וייצוג של הציבור הציוני־דתי בעיר, דאגה לצורכי הפרט, לחינוך המיוחד ולתנועות הנוער".
אגודת ישראל
יוחנן ויצמן
גיל: 54
שנים במועצה: 5
בטח לא ידעתם: יליד ירושלים, דור שמיני בארץ, תלמיד ישיבות גור. יש לו עשרה ילדים. הוא עסק בקירוב נוער ובטיפול במבוגרים במצוקה. פרט פיקנטי: מעולם לא יצא מהארץ וטוען כי הוא מכיר בה כל שביל ופינה
היעד המרכזי בקדנציה הקרובה: "בקדנציה החולפת טיפלתי במגוון נושאים, ובהם תכנון ובנייה, שימור אתרי המורשת התרבותית וההיסטורית ומאבק בפירמידה שתוכננה במרכז ירושלים ובמתקני החניה המכוערים המתוכננים מול חומות העיר העתיקה. בקדנציה הבאה אתמקד בהנגשת שירותי העירייה לכלל הציבור ובעיקר בזירוז הטיפול בהליכי התכנון והיתרי הבנייה".
מיכאל הלברשטאם
גיל: 70
שנים במועצה: 5
בטח לא ידעתם: היה שותף בצוות שהקים את המרכז העולמי ואת בית המדרש הגדול לחסידי בעלזא בקרית בעלזא בירושלים ובאשדוד, וכן עזר והיה ממקימי מוסדות וגופים ציבוריים בארץ ישראל
היעד המרכזי בקדנציה הקרובה: "בנייה ודיור לזוגות הצעירים בירושלים. הפתרון צריך להיות בדמות פיתוח אזורים חדשים או הרחבת שכונות חרדיות קיימות לא לעשירים ואנשי חו"ל אלא לתושבי ירושלים. הנושא השני קשור לתקציב החינוך. בעיר כמו בני ברק למשל העירייה דואגת הרבה יותר לנושאי החינוך ומתקצבת בצורה נכבדה את פעילות בתי הספר. לעומת זאת בירושלים התקצוב לתחומי העשרה וכדומה הוא דל עד לא קיים. את המצב הזה צריך לתקן במסגרת התקציב העירוני".
חבר מועצה נוסף בדגל התורה הוא יוסי דייטש.
ירושלים תצליח
פלר חסן־נחום
גיל: 45
שנים במועצה: שנתיים וחצי
בטח לא ידעתם: עלתה לארץ בשנת 2001 מגיברלטר. באה ממשפחה שבה הפוליטיקה זורמת בדם. אביה כיהן במשך שנים כראש ממשלת גיברלטר ונחשב לאבי הדמוקרטיה שם. עורכת דין ויועצת תקשורת, מיוזמות TED בירושלים. עד לפני מספר חודשים היתה חברת העירייה מטעם סיעת 'ירושלמים' ואפילו עמדה בראש הסיעה תקופה קצרה. במסגרת עבודתה במועצה עמדה בראש ועדות הביקורת, השימור והתחבורה. מתגוררת בשכונת בקעה ואם לארבעה.
היעד המרכזי בקדנציה הקרובה: "אני רוצה להביא לירושלים חברות עסקיות למען תעסוקה איכותית, השקעות שיעזרו לשפר את העיר ופילנתרופיה שבעזרתה נפתח פרויקטים חברתיים לטובת התושבים".
יהודה בן יוסף
גיל: 56
שנים במועצה: לא כיהן כחבר מועצה
בטח לא ידעתם: איש חינוך, יזם חברתי ופעיל שכונות. הקים ומנהל את בית הספר 'בית הצייר' לנוער בסיכון, יו"ר ועד בתי הספר של ירושלים ועד לאחרונה יו"ר המינהל הקהילתי ארמון הנציב וארנונה הצעירה. יו"ר התנועה לישראל־כורדיסטן וממנהיגי העדה הכורדית. דור שישי בירושלים, אב לשלושה, תושב ארמון הנציב.
היעד המרכזי בקדנציה הקרובה: "לחם חוקי כבר 40 שנה הם החינוך והשכונות ולכן הייתי רוצה להתמקד בתחומים אלה בעיקר. אני מכיר את הבעיות והאתגרים ומאמין שטיפול בפרט לא מצריך תיק אלא דלת פתוחה ונגישה. כמו כן תחום העסקים זה משהו שהייתי רוצה לשפר, לאחר שנחשפתי לאורך השנים למצוקות העסקים הקטנים בעיר".
מאוחדים
יהונתן יוסף
גיל: 39
שנים במועצה: 5
בטח לא ידעתם: שימש חמש שנים כראש הלשכה לפניות הציבור של חבר המועצה אריה קינג. במקביל עבד במחלקה לקידום הנוער בעירייה ומטפל בנוער בסיכון כבר 15 שנה. הקים את יחידת המתנדבים החרדים יל"מ 101 שסייעה לשירותי כבאות והצלה, סיים תואר ראשון בהצטיינות בחינוך מיוחד ובתושב"ע וכתב ספר על תולדות חיי אביו, הרב יעקב יוסף. בימים אלה כותב את הספר השני.
היעד המרכזי לקדנציה הקרובה: "אפשיר את הקפאת הבנייה ואסיר חסמים בירוקרטיים בשירות לאזרח".
אריה יצחק קינג
שנים במועצה: 5
בטח לא ידעתם: קיבוצניק מהדרום שהתאהב בגיל שנתיים בירושלים. בתום שירותו ביחידה מובחרת בצה"ל החליט להתגייס למען ירושלים ותושביה. נשוי באושר ליסכה, תושבת הרובע היהודי שקידמה אותו בעבודת גאולת הקרקעות בירושלים ובארץ כולה. הקים שכונה במעלה הזיתים, יישב יהודים בבית צפאפה, בית חנינא, הר הזיתים ועוד.
היעד המרכזי לקדנציה הקרובה: "להחזיר את התושבים לראש סדר העדיפות העירוני ולתעדף אותם על טובת העירייה וראשיה. זה יתבטא בהשקעות ובטיפול הדברים שמפריעים להם כמו הסעות לתלמידים, ניקיון ברחובות, תרבות בשכונות, הקמת קווי תחבורה ציבורית מעגליים פנים־שכונתיים (שאטלים) וכמובן להגדיל את הבנייה למגזר היהודי".
הליכוד
אלישע פלג
גיל: 65
שנים במועצה: שלוש קדנציות שונות
בטח לא ידעתם: זוהי הקדנציה הרביעית של פלג במועצת עיריית ירושלים. לאחר ששירת לצידו של טדי קולק התמודד בשנת 98' מול אהוד אולמרט על תפקיד ראש העירייה. הוא עורך דין עצמאי ובמהלך השנים היה היועץ המשפטי של עיריית באר שבע ויועץ בכיר לשרים שונים. את השבוע שקדם לבחירות העביר פלג בשירות המילואים שאליו הוא מתנדב באופן קבוע. הוא אב לשניים ומתגורר בשכונת מלחה.
היעד המרכזי לקדנציה הקרובה: "אשים דגש על הקשר של סיעת הליכוד עם תושבי ירושלים. התושבים איבדו את האמון במערכת העירונית ואעבוד על מנת להחזיר את העיר לירושלמים. בנוסף אפעל למען עצירת ההגירה של צעירים ובכלל מהעיר".
בני תורה
חיים אפשטיין
גיל: 66
שנים במועצה: 5
בטח לא ידעתם: הוא נולד בבני ברק ובוגר ישיבת פוניבז'. לאחר נישואיו, עבר לירושלים והחל לעסוק בתחום החינוך. בשנים האחרונות הוא עסק ביזמות ובתחום הכשרות ולפני חמש שנים הוא חזר לעשייה הציבורית. שימש מזכיר סיעת 'דגל התורה' בכנסת ובהמשך היה יועץ סגן שר השיכון אברהם רביץ.
היעד המרכזי לקדנציה הקרובה: "הדבר המרכזי שאקדם הוא הזכויות של הקהל שאני מייצג. למשל בנושאי הקצאות למוסדות בתי כנסת, ישיבות ועוד. אתן מענה לפניות הציבור בתחום התכנון והבנייה והארנונה בהם עסקתי מקרוב בקדנציה החולפת".