רכישה או שדרוג של מטבח הם אף פעם לא דבר פשוט, במיוחד אם רוצים להישאר מחוברים למגמות והטרנדים החדשים.
כמעט כל אחד מאיתנו יקנה מטבח לפחות פעם אחת בחייו - אז איך להבטיח שהמטבח הזה יהיה מתאים לנו וגם מחובר לכל החידושים האופנתיים בשוק? יצאנו למסע יחד עם המומחים של "טאיו מטבחים" כדי לראות מהם הטרנדים החמים של 2022, ואיך בוחרים נכון ובצורה שהכי תתאים לדרישות שלכם.
קודם כל תכירו: היועצים שלנו, חברת "טאיו מטבחים", החלו כחברה ירושלמית משפחתית והם בדרך לכבוש את המדינה. הבעלים, משפחת בן שמחון הירושלמית, דור שלישי בענף הנגרות, נשענים על עשרות שנות ניסיון וידע.
המנכ"ל, אור בן שמחון, לא מתבייש להצהיר שאצלם יש "שירות וליווי כמו שרק ירושלמים יודעים להעניק. סבא היה נגר עוד ממרוקו ואבא שלי מתעסק 35 שנה בנגרות. לפני שלוש שנים החלטנו להתמקצע בתחום נגרות המטבחים. לפני כן היינו מתעסקים בכל סוגי הנגרות לבית. כנראה שהאהבה לתחום חזקה יותר מאיתנו והרצון להמשיך את השושלת המשפחתית גם חזק יותר".
מה היעדים שלכם?
"טאיו מטבחים ממשיכה לצמוח, פתחנו סניף בפתח תקוה ובקרוב נפתח עוד סניפים ברחבי הארץ - גם במרכז וגם בדרום. אני מאמין שנהפוך תוך מספר שנים קטן להיות חברת המטבחים המובילה בישראל".
קל במקום כבד
בואו נדבר על קונספט - איך אתם רוצים את המטבח שלכם? מודרני? קלאסי? כפרי? לכל אחת מההגדרות האלו יש אופי משלה, משמעויות שונות מבחינת אלמנטים עיצוביים, מראה וצבעים - וכמובן גם מחיר.
חשוב לבחור חנות או רשת שתדע "לתפור" עבורכם לוק כולל לכל אחת מההגדרות האלו, כך שתקבלו בסופו של דבר את אופי המטבח שמתאים לכם, כשמישהו מקצועי הולך אתכם יד ביד לאורך כל התהליך.
כשמדברים על טרנדים במטבח, מדברים בעיקר על טכנולוגיה, שמאפשרת לנו דברים שלא היו קיימים פעם – או לא נפוצים. למשל – ללכת "לייט", על ריהוט שהוא הרבה פחות כבד ומתאים לתפעול של כל בני הבית.
מה זה אומר? כך מסביר ישי בן שמחון, סמנכ"ל השיווק של טאיו מטבחים: "כיום המגמה היא לייצר מטבחים קלים. אם בעבר דלתות המטבח היו כבדות מאוד, החומרים כיום שונים לגמרי: הם גם משמשים אותנו לטווח זמן ארוך יותר, וגם עמידים יותר לשריטות למשל".
תן דוגמא.
"אחת הטכנולוגיות החדשות כיום היא מילוי דלתות המטבח בחומר שנקרא פלציב, שזו טכנולוגיה שסוכנות החלל האמריקאית נאס"א עובדת איתה".
הקלילות בריהוט, מסתבר, היא חלק מתפיסת עולם כוללת במאה ה-21 שאומרת שהמטבח צריך להיות תואם לאופי החיים שלנו בעידן המודרני.
"היום עם תוכניות הטלוויזיה והרשתות החברתיות", אומר ישי בן שמחון, "אפשר ללמוד לבשל בקלות עם פתרונות מאוד קלים ונוחים. יש היום מוצרים שעושים היום בשבילך את העבודה. העולם הזה הפך להיות הרבה יותר קל ונגיש מאשר בעבר. הנגישות והטכנולוגיה הופכים את הארוחה למהירה וטעימה יותר".
ומה לגבי מיקומו של המטבח בבית, ובחלל המגורים? על כך מסביר אור בן שמחון, מנכ"ל החברה: "לפני 20-30 שנה מטבחים היו בתוך חדרים ומוצנעים. היום עניין המטבח המפואר בחלל הפתוח מקבל במה גדולה יותר.
"איטליה מובילה את עניין העיצוב ובאופן כללי, בישראל, אנחנו מאוד מתקדמים בעולם המטבחים. הידיות למשל וכל נושא הפרזול היה מאוד כבד ומגושם. היום הכל הופך להיות לחיצה, טריקות שקטות. אנשים אוהבים להשקיע ומאוד מודעים לנראות של המטבח. זה חלל מאוד שימושי בבית ואנשים אוהבים לשהות שם".
הטיפים של לייה גיל
לכל אחד יש את המטבח שהוא רואה כאידיאלי, אבל האם ישנם כללי אצבע שרצוי להיצמד אליהם? שאלנו את לייה גיל, מעצבת הפנים, כוכבת "הישרדות" והפרזנטורית של "טאיו מטבחים". אלה 5 הטיפים שלה:
1. תכנון: יש לתכנן את המטבח על פי הנדסת אנוש מדויקת, שמתאימה לצרכים של בעלי הבית. כבר בשלב התכנון צריך לקחת בחשבון את מוצרי החשמל הנבחרים ולתכנן את המטבח לפי מוצרי החשמל שרוצים בו.
2.איחסון: נצלו באופן מקסימלי את מקומות האחסון שלכם.
3. משטחים: בחרו משטחי עבודה פרקטיים, המאפשרים עבודה נוחה ומתחשבת בפעילות של מספר אנשים בו-זמנית, לצורך אירועים מיוחדים או פעילות עם ילדים.
4. טכנולוגיה: עשו שימוש בטכנולוגיות המתקדמות: חזיתות אנטי טאצ׳, פירזול מתקדם, חלוקות פנים נוחות ובמידה ומתאפשר שימוש בחומרים ירוקים.
5. נוחות: אל תתפתו ללכת אחרי הטרנדים העכשוויים, אלא בחרו מטבח על-זמני שישתלב עם כל החלל המרכזי בבית ויהיה חלק בלתי נפרד ממנו. המטבח הפך למקום שבו אפשר גם לארח אנשים ולהיפגש בו לארוחות יומיות והוא צריך להרגיש עבורכם כמקום הנוח ביותר לכך.
פורסם לראשונה: 10:06, 01.06.22