בתום תקופת הסגר הראשון עלה מהשטח ביקוש די מובהק בכל הנוגע למפרט הדירות. "אחד הדברים המעניינים שקרו בירושלים מאז פרוץ הקורונה הוא הדרישה ההולכת וגוברת לדירות גן", אמר סגן יו"ר לשכת המתווכים בירושלים, אמיר אזרף. "מבדיקה שערכנו בקרב חברי הלשכה, מצאנו כי זו דרישה רוחבית וחוצת שכונות. דרישה זו גרמה לעלייה של חמישה עד שבעה אחוזים במחירים של דירות גן". אז מה יקרה בשכונת מקור חיים?
1 צפייה בגלריה
מקור חיים
מקור חיים
מקור חיים
(צילום ארכיון: עמית שאבי)

אחרי הקורונה - הביקוש יעלה

בריג'יט כימאג'ני ('כ.ב ירושלים') אמר בשיחה עם מיינט ירושלים: "השכונה ממשיכה 'לטפס' כבר 10 שנים. נבנה בית כנסת צרפתי־ספרדי, שהביא אליה מדי שנה אוכלוסייה של עולים חדשים מצרפת. כמו כן תרמו לצמיחה הבניינים החדשים שנבנו, הקרבה לעמק רפאים, לבתי ספר נחשקים, לטיילת, והמחירים, שהם נמוכים מהשכונות היקרות סביב מקור חיים. הבנייה החדשה היא פתרון מצוין למשפחות של עולים, גם לאנגלו־סקסים".
יצוין בהקשר זה, כי לפני כחודש, בפרויקט 'מקור חיים רזידנס', שנמצא בשלבי בנייה מתקדמים, הציעו הנחה חסרת תקדים של כחצי מיליון שקל עבור מספר דירות מצומצם במיזם היוקרה.
"אני מאמינה שאחרי הקורונה נראה עלייה מוגברת בהרבה ושיהיה ביקוש בהתאם. לשכונה יש ביקוש בקרב משפחות צעירות, זוגות מבוגרים ומשקיעים, כך שבדרך כלל מחפשים דירות של בין שלושה לשישה חדרים".
האם רואים חזרה של משקיעים?
"כן, בהחלט. מס הרכישה שירד, החשק של אנשים 'לחזור לחיים נורמליים', העלייה שמתארגנת לשנה הבאה, שתגדיל את כמות המשקיעים גם מחו"ל".

הסגר השני: קו חם לשוכרים ומשכירים

עם הכניסה לסגר השני הופעל קו סיוע מיוחד של לשכת המתווכים הארצית לשוכרים ולמשכירי דירות. סגן יו"ר לשכת מתווכי הנדל"ן הארצית ויו"ר הלשכה בירושלים, אסף אפשטיין, התייחס למצב החדש שאליו נקלע ענף התיווך עם החלת הסגר הנוסף: "לאחר התאוששות קלה שוב חוזרת על עצמה התמונה העגומה של שוכרי דירות ואף משכירים, שנקלעים למצוקה על רקע חוסר יכולת לשלם שכירות ולהתחייב עתידית, בגלל בעיות אבטלה, חל"ת וחוסר ביטחון כלכלי.
על רקע זה נפתח קו חם שמספרו 02-5001817, המסייע לפונים ללא עלות ומפנה למומחים מקצועיים אשר הסכימו לעמוד לרשות הפונים בקו החם ולהעניק ייעוץ ראשוני במגוון תחומים.