בביקורת שנערכה בתחילת השבוע של משרד הבריאות והעירייה אותרו 250 ק"ג עוף ו-150 ק"ג סלטים שהוחזקו בתנאים ירודים ב'פלאפל מושיקו' במדרחוב. כעת בעל העסק, יאיר שם טוב מגיב לראשונה.
"אני לא מתכוון לריב עם משרד הבריאות. אני חושב שהמוניטין על פני עסק שעובד מעל 30 שנה מעיד על עצמו. אני יודע שאני מאכיל פה אנשים במשך עשרות שנים ומעולם לא היתה פה תקלה. אני כבעלים של העסק לוקח אחריות. היתה תקלה עם עובד".
שם טוב סיפר כי העובד המדובר החל לעבוד ביום ראשון והשרה את הבשר במים על מנת להפשירו. עוד סיפר כי כל 250 ק"ג עוף שהושמדו הגיעו באותו היום באמצעות משלוח. "הבשר הגיע קפוא. העובד לא שם לב, הניח את כל הבשר במים כדי שיפשיר אותו יותר מהר, במקום להפשיר בקירור הפשירו במים. זה לא תקין ובזה אני מודה חד משמעית. לא מתכחש לזה ולא אומר אחרת".
לגבי התמונה של הבשר על השיפוד שם טוב מבקש להדגיש: "בבשר ששמים מרינדה, כשבונים שיפודים של שווארמה והמרינדה מטפטפת עד שזה קופא - זה נראה למטה כמו דם, אבל זה רוטב".
שם טוב הוסיף: "יש משגיח במקום, הסחורה הגיעה ממקומות מורשים, זה הגיע קצביה מורשית. העובדה היא שהבשר לא היה מקולקל, כי אם זה היה מקולקל הם היו דואגים לפרסם את זה. בשורה התחתונה שום דבר לא היה מקולקל ושום מזון. תהליך הכנת המזון - יטופל, מעבר לזה. אלה הדברים. לא כצעקתה".
ומה קרה עם 150 ק"ג של הסלטים שהושמדו?
"יש קופסאות של סלטים שמגיעים ב-4 ק"ג, שבעיקרון זה מגיע כחומוס מוכן. חומוס זה מוצר רגיש ולכן אנחנו מזמינים אותו. כשמסיימים להשתמש, כמו כל שאר העסקים, הכנסנו את היתר לקופסת הפלסטיק לאחר שהיא נוקתה. הם בתגובה אמרו שאי אפשר להשתמש בקופסאות האלה. ולכן זרקתי הכל והבאתי כלי נירוסטה חדשים. מעתה והלאה רק כלי נירוסטה".
בעקבות הבדיקה סיפר שם טוב כי אתמול (ג') הגיעו למסעדה בודקים של המעבדת הפרטית, Bio-Lab: "אז יש ריג'קטים שצריך לטפל בהם ואנחנו מתקנים אותם אבל יש לי כל את כל אישורי המעבדה והאישורים תקינים של כל הדברים האחרים. אני יכול עוד להגיע ש-90 אחוז מהריג'קטים תוקנו והיו דברים שהיו כבר בתהליך עוד קודם, אז כרגע הכל תוקן".
שם טוב סיכם: "כשאתה מקבל תעודת משלוח של 200 ק"ג באותו יום, והעובד עושה תקלה, אני כבעלים של העסק לא מאשים אף אחד ולוקח את האחריות עליי ואין מה לעשות. אני מודיע שנמשיך לתת שירות טוב ואוכל טוב ללקוחות שלנו".