סופה של תקופה: מסעדת 'אלדד וזהו', אחת מהמפורסמות בירושלים, החליטה לסגור את שעריה בסוף החודש, ההודעות נמסרו השבוע לעובדים.
המשבר הקודם במסעדות באזור ומדוע נסגרה מסעדה קבלייר?
המסעדה נפתחה לפני 25 שנה, והפכה מייד לחביבה על הסלבים של הבירה. היא פעלה עם מטבח לא כשר, ואחת מהמנות המפורסמות שלה הייתה סטייק עם קרם שמנת. לבד ממסעדת 'גיליז' הקרובה, לא היו הרבה אפשרויות לאוכל לא כשר, ולפיכך היא משכה קהל רב, במיוחד בשבתות. לאחר מכן ביצעה מהפך והפכה לכשרה.
המסעדה ממוקמת בחצר פיינגולד ההולכת ודועכת. קורבן נוסף בחצר פיינגולד למצב הביטחוני 'נפל' לפני כשלושה שבועות, כאשר המסעדה היפנית 'סאקורה' סגרה אף היא.
כמו כן פעלה בחצר מסעדת 'אדום', שעברה למתחם התחנה הראשונה במושבה.
כיום פועלים בה שני עסקים בולטים: מסעדת 'בארוד', שמביאה קהל בשבתות ומסעדת 'רוזה' הכשרה'.
לוי אמר השבוע כי המצב הבטחוני והמחסור בתיירים ומבקרים ישראלים מקשה מאוד על בעלי העסקים: "זו תקופה קשה ומתחילים ליפול הרבה חללים"
* הסיפור המלא בגיליון סוף השבוע של "ידיעות ירושלים"