בחצר תיאטרון החאן בירושלים התקיים אמש (ב') ערב קולינרי תיאטרלי בהשתתפות השפיות הירושלמיות קרן קדוש "קפה קדוש", רחל בן אלול בוגרת 'מאסטר שף' והבעלים של "רחל בשדרה", והשפית טלי פרידמן בעלת מסעדת "האטליה" ויו"ר ועד הסוחרים של שוק מחנה יהודה.
4 צפייה בגלריה
מבשלים בתיאטרון החאן
מבשלים בתיאטרון החאן
קרן קדוש וניר רון
(צילום: לאון בלנקליידר)
השפיות חברו לשחקני התיאטרון כרמית מסילתי קפלן, יואב היימן וניר רון ויחד בישלו על הבמה מנות מפתיעות שכבשו את הקהל. בערב החגיגי הושקה קהילת התומכים הצעירה של התיאטרון שנועדה לחבר בין האוכלוסייה הצעירה של העיר לבין המוסד התרבותי הוותיק.
ומה במנות?
ניר רון וקרן קדוש הכינו סביצה דגים כשקדוש מספרת את הסיפור מאחורי המנה המפורסמת שלה "הכלה מאיסטנבול", בעוד שניר סיפר קצת על אחורי הקלעים של התיאטרון ונתן כהמחשה את ההצגה 'אוכלים'. מדובר בהצגה סאטירית בה מוצג על הבמה שולחן עמוס בכל טוב מפירות וירקות, נקניקיות ועד לכרעי עוף, כשהכל עשוי מפלסטיק - אך הקהל אינו מודע לעובדה הזו. בין המנות נשתלות חתיכות קטנות של פירות שאותם אוכלים השחקנים אך לקהל נראה כאילו האוכל שעל השולחן נאכל.
4 צפייה בגלריה
מבשלים בתיאטרון החאן
מבשלים בתיאטרון החאן
מבשלים בתיאטרון החאן
(צילום: לאון בלנקליידר)
כרמית מסילתי קפלן ורחל בן אלול נזכרו בטעמי הילדות שמלווים אותן עד היום. השפית בן אלול הביאה את מטחנת הבשר שהייתה שייכת לאמה ובה היא משתמשת עד היום. כרמית הביאה לימונים כבושים מעשה ידיה.
4 צפייה בגלריה
מבשלים בתיאטרון החאן
מבשלים בתיאטרון החאן
כרמית מסילתי קפלן ורחל בן אלול
(צילום: לאון בלנקליידר)
יואב היימן וטלי פרידמן הכינו אסאדו שהונח על מצע קוסקוס מה שגרר מלא מעט משתתפים את הרצון לטעום וכמה שיותר מהר את כל המנות.
4 צפייה בגלריה
מבשלים בתיאטרון החאן
מבשלים בתיאטרון החאן
יואב היימן וטלי פרידמן
(צילום: לאון בלנקליידר)
עוד לקחו חלק באירוע: שגרירת תאילנד בישראל- הגברת פנבאה צ'נדרראמייה, ניצב בדימוס מני יצחקי, אבי בלשניקוב, מושיק ביבי יו"ר הוועד המנהל של תיאטרון החאן, מנכל"ית משרד המשפטים לשעבר אמי פלמור, איש הנדל"ן עמיר בירם, איש העסקים דני בליליוס ועוד.