פסטיבל "המשתה", שנפתח אמש, הוא חגיגה ספרותית חד-פעמית, המביאה אל מרכז הבמה שירה, אוכל, כישוף, יין, אהבה ורעל. כל אלו ייכרכו יחד לארבעה ימים של חוויה צבעונית ומעוררת חושים במשכנות שאננים. הקהל מוזמן ליהנות מטעימות אוכל פואטיות שילוו את האירועים, וכן מסדנאות ואירועי פרפורמנס, מוזיקה ותאטרון.
1 צפייה בגלריה
אלונה קמחי. צילום: אריאל ואן סטרטן
אלונה קמחי. צילום: אריאל ואן סטרטן
אלונה קמחי. צילום: אריאל ואן סטרטן
שי אביבי, שמעון אדף, רחל גוטסמן, גלעד כהנא וננה שרייר ישחזרו את טקס "המשתה" המיתולוגי של אפלטון, עם מוזיקה ושיחות פילוסופיות על תשוקה ואהבה (רביעי, 17.5, שעה 20:30); סיון בסקין, הנרי דוד, יבגניה דודינה, ארקדי דוכין, אלונה קמחי ואלקס ריף יקיימו מחווה רווית וודקה ל"מוסקבה פטושקי", ספר הפולחן שהוא מסע שכרות רוסי בעקבות הגאולה (חמישי, 18.5, שעה 20:30); השף אייל שני יקיים דיאלוג פרוע על הפואטיקה של האוכל עם המוסיקאי אסף רוט (חמישי,18.5, שעה 20:00); מאיר שלו והשף חיים כהן יעלו זיכרונות של אוכל ביתי בספרות ובחיים (שישי, 19.5, שעה 12:30), שהרה בלאו, דורי מנור, דרור משעני ואפרת גוש ישוחחו על מוטיב הרעל בספרות- מאגדות ילדים ונסיכות, דרך ספרי בלש ועד המלט של שייקספיר (רביעי, 17.5, שעה 18:30); ריקי בליך, דרור בורשטיין, אגי משעול ואסף שור ידברו על תזונה, טבעונות, רגישות ומוסר בספרות (רביעי, 17.5, שעה 17:15); ג.יפית, קרן מור, נועה סוזנה מורג ואורלי קסטל-בלום, ידונו במצב הספרות בעידן תעשיית המזון המהיר (חמישי, 18.5, שעה 17:00), הקהל יוזמן לסדנאות כתיבה המערבבות מילים וטעמים, לסיור לילי בעקבות ש"י עגנון וסיור בעקבות סעודות מלכים ואבירים בירושלים, מופעי מוזיקה, סדנת שוקולד לילדים בעקבות לאה גולדברג ועוד.
למידע נוסף על כל האירועים במסגרת הפסטיבל: www.mishkenot.org.il.