סנייה של סמבוסק רך ומפנק נראה לי מושלם למגש ל"ג בעומר, עם מדורה קטנה וצנועה או בלי. העיקר הוא המפגש.
3 צפייה בגלריה
סמבוסק לל"ג בעומר
סמבוסק לל"ג בעומר
סמבוסק לל"ג בעומר
(צילום פרטי)
סמבוסק בכלל התחיל בפרס ומשם התפזר למזרח התיכון. בכל מקום הוא החליף שם, והוא הגיע אפילו לארגנטינה וקיבל את השם אמפנדס.
בחרתי במתכון עיראקי, כי אני אוהב מאוד את המילוי המקורי של חומוס עם הרבה בצל מטוגן. בנוגע לתיבול, קיים בסיסי, ויש אינסוף גרסאות עד מתובל עז. אני אוהב תיבול עדין אבל עם חריפות מקפיצה.
קראו גם:
מדובר בכלל באוכל רחוב שהוא פשוט, בסיסי ומהיר, סוג של חטיף משביע, טעים ואפילו בריא בדרכו, כי הבצק לא שואב הרבה שמן ונשאר יבש, קריספי מבחוץ ורך מבפנים.
כל ביס הוא חגיגה רכה של טעמים בחך.
3 צפייה בגלריה
סמבוסק במלית חומוס. תיבול עדין עם חריפות מקפיצה
סמבוסק במלית חומוס. תיבול עדין עם חריפות מקפיצה
סמבוסק במלית חומוס. תיבול עדין עם חריפות מקפיצה
(צילום פרטי)

סמבוסק

(כמות לכ־22-20 יחידות יפות)
הבצק:
5 כוסות קמח
כפית וחצי שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית וחצי מלח
3-2 כפות שמן זית איכותי
כוס ורבע מים או כמה שהבצק דורש
ההכנה:
בקערה מערבבים את כל החומרים מלבד המים, מעבירים למיקסר עם וו לישה, מוסיפים כוס מים ואת השאר בהדרגה, עד לקבלת בצק גמיש ואחיד ולא דביק.
יוצרים כדור גדול וחלק, מקמחים בעדינות, מעבירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה. הבצק לא אמור להכפיל את נפחו. התפיחה עדינה.
מכינים מהבצק כדורים בגדול פינג פונג. חשוב לכסות כל הזמן את הבצק ואת הכדורים. עובדים עם מעט קמח (לא עם שמן).
מרדדים כל כדור לעובי של 3-2 מ"מ, מניחים במרכז כף וחצי מהמלית, סוגרים לחצי ומהדקים היטב מסביב, אפשר בצביטות ואפשר בעזרת מזלג.
לפני שמעבירים לטיגון בשמן, מנקבים בעזרת קיסם 3 ניקובים כדי לשחרר אוויר.
מחממים שמן במחבת לטיגון חצי עמוק ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה, מעבירים למגש עם נייר סופג.
הסמבוסק בשיאו כשהוא יוצא מהמחבת, אבל אפשר גם לרכז בתבנית או סנייה ולחמם לפני ההגשה (בפיקניק גם מסביב למדורה או על מנגל אם יש). אפשר גם לאפות בתנור.
למרוח מעט שמן זית מעל כל יחידה, להעביר לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך כ־20 דקות או עד הזהבה יפה.
3 צפייה בגלריה
סמבוסק. חגיגה רכה של טעמים בחך
סמבוסק. חגיגה רכה של טעמים בחך
סמבוסק. חגיגה רכה של טעמים בחך
(צילום פרטי)

מלית חומוס:

חצי קילו חומוס מושרה, מסונן ומבושל לאט עד ריכוך כולל הנוזלים
3 בצלים קצוצים דק
כפית וחצי פלפל שחור גרוס
כפית מחוקה כמון
כפית מחוקה כורכום
צ'ילי גרוס לפי הטעם או פפריקה חריפה
מלח לפי הטעם
תוספות אפשריות:
כפית מחוקה הל טחון
2 כפיות כוסברה יבשה, טחונה גס
אפשר גם וגם
ההכנה:
מרסקים במעבד מזון בפולסים את החומוס (מסונן, ללא הנוזלים). חשוב שהטחינה תהיה גסה ולא מחית חלקה, שיהיה אפשר להרגיש את גרגירי החומוס. אפשר לעשות את זה בעזרת מזלג או מועך פירה.
מטגנים את הבצל במחבת גדולה עד זהוב, מוסיפים את החומוס הטחון גס ומטגנים יחד דקה-שתיים ומתבלים, מערבבים בעדינות, מניחים בצד לצינון המלית.
אפשר להשתמש בנוזלים רק במידת הצורך כדי לרכך מעט את העיסה. חשוב שתישאר לחה במידה, לא רטובה מדי.
מלית בשר
600 גרם בשר טחון לא שמן
4 בצילם קצוצים דק
כפית פלפל אנגלי
כפית וחצי פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה מתוקה
צ'ילי לפי הטעם
מלח לפי הטעם
50-100 גרם צנוברים תוספת למלית (לא חובה)
ההכנה:
מטגנים את הבצל עד שיהיה שקוף. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי פירור הגושים עד שהוא משנה את צבעו. מתבלים ומבשלים על המחבת תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומניחים בצד לצינון המלית.