שדרות ממילא ומרכז העיר
בשדרות אלרוב ממילא כבר מזמן התפתחה סצנת אוכל וקולינריה, במיוחד עבור התיירים הרבים ששבים לבלות בעיר. המסעדות שדרגו את התפריטים ואף הכינו מנות מיוחדות לכל ה'עולים לרגל' בכדי שלא ימצאו את עצמם בטעות רעבים בחג.
'לוצ'נה', מטבח חלבי איטלקי
שף אבו ג'ומעה מציע בתפריט חג עם מנות ראשונות קרות וחמות, סלטים, דגים, פיצות ופסטות. אז מה אוכלים? סלט קפרזה (50 שקלים), קרפצ'יו, פילה סלמון/דניס או טונה אדומה צרובה עם תוספות שונות כקרם עגבניות, פירה או שעועית (140 שקלים). הפיצות מקמח תפוחי אדמה, מגוונות בתוספות שלהן עם פלפלים קלויים, בצלים, ארטישוק ופטריות (72-78 שקלים, לפי התוספות). במחלקת הפסטות תוגש פסטה כשרה מסוג פטוצ'יני, ברטבים שונים כמו אליו-אליו, ארטישוק, סלמון, רוזה, דיאבלו או רוטב עגבניות תמר, (78-88 שקלים למנה). לפרטים נוספים - לחצו כאן.
JOY, גריל
היכולת של ה־JOY והעומד בראשה, שף ארתור בורלקה לייצר תפריט מגוון בפסח נראית על פניה מרשימה עוד לפני הביס הראשון. לצד מנות כמו מרק קניידלך מסורתי של פסח (48 שקלים) הכולל שישה סוגי סלטים ומצה שמורה, תוכלו ליהנות גם מכנפיים ברוטב סצ'ואן (58 שקלים), קרפצ'יו צבעוני, טטאקי טונה אדומה ועוד.
בעיקריות תמצאו מנות בשר כמו קבב טלה צלוי וסופריטו (92 שקלים), מדליוני בקר עם פירה, אסאדו על העצם ( 132 שקלים) ועוד. גם בדגים החבר'ההתפריט מגוון, בטח יחסית לחול המועד. מדובר על מנות פילה סלמון ודניס במחירים של 130 שקלים. הספיישל "מהקצב לצלחת" נחשבת לפי השף לה־מנה של פסח. היא כוללת מבחר נתחים מתיישנים על פלטה. במקום מוצע גם תפריט לילדים ב־59 שקלים. לפרטים נוספים - לחצו כאן.
רוחאן, בר אוכל
שף אוראל קמחי ל'פופינה' הגיע ירושליימה לפני שלושה חודשים, ופתח את ה'רוחאן', בר אוכל אלגנטי הממוקם בלובי מלון בראון JLM ברחוב בן-סירא.
השבוע סיימו לבנות את התפריט המיוחד לחג הפסח: לצד תפריט אלכוהול עשיר של המיקסולוגית נעם שרת. בין המנות שתמצאו שם: לחם כשר לפסח עם דבש, סלט סלנובה, קרפצ‘יו דלעת, סשימי טונה, פלמידה עם ברד פודינג מלחם כשר לפסח (68 שקלים), טרטר דג על לאפה כשרה (72 שקלים), שיפוד מוסר ים, פילה דג אפוי -כרוב בבישול ארוך (86 שקלים) ופילה בר ים (96 שקלים). בגזרת הקינוחים: ה'נמסיס' המוכר וקינוח לימון. לצד כל אלו יפעל בימי החג תפריט רחב של קוקטיילים ויינות.
'ברלין', דיינר בשרי
בעלי ה'ברלין', שלומי תורג'מן בדרך כלל לא נכנס למטבחים של המסעדות שלו, אבל לכבוד פסח הוא הפשיל שרוולים ובנה כמה וריאציות מיוחדות לכבוד החג.
לחמניית ההמבורגר עשויה מקמח תפוחי אדמה ואפשר לבחור 'ברלין' בהרכבה אישית, מקסיקני, צרפתי וארגנטינאי. בנוסף לאלו יוגש שניצל במתכונתו הכשרה, וכמובן סלטים, צ'יפס ופוטטוס. בדיינר ישנו גם תפריט מותאם לילדים.
'הפי פיש', דגים איטלקית
מסעדת 'הפי פיש' ממוקמת מעל שדרות ממילא כחלק ממלון היוקרה. בימי האביב של פסח ניתן לשבת בכיכר הירוקה שצופה לעבר חומות העיר.
בחול המועד תגיש המסעדה בניצוחו של שף רן נחמיה, תפריט כשר שיהיה ברוח המקום, דהיינו דגים ים תיכוני. הוא יכלול מנות סביצ'ה וסשימי, שווארמה לוקוס, מנות דגים, סלטים, מאזטים ועוד. הספיישל נמצא בקינוחים שהוכנו במיוחד לפסח וכוללים פאי תפוחים, מלבי, מרנג מאודה קונסומה פירות יער מסקרפונה מוקצף ודובדבן חמוץ ופונדט שוקולד חם וגלידת וניל. לפרטים נוספים - לחצו כאן.
'רופ טופ', מסעדת שף
ב'רופטופ' היוקרתית של מלון ממילא, שף המלון אושרי זעפרני ושפית המסעדה סימון שפירו דאגו לשמור על בסיס התפריט הרגיל עם מנות הדגל שלה רק באינטרפרטציה כשרה לפסח, כמו למשל: הטטאקי סינטה לצד סלט עגבניות, לימון כבוש, שתי קלמטה ושום קונפי, מנת כבש אווז עם ריבת עגבניות שרי ובלסמי מצומצם, מנת בר ים עם ירקות ירוקים ועוד מנות רבות נוספות.
גם במקרה של ה'רופטופ' נושא הקינוחים קיבל יחס מיוחד עם 'אי צף' מרנג מאודה, קרם לימון, פילה הדרים, סורבה בשלושה טעמים משתנים, פירות סוביד ומרנג פטל, טארט תפוחים מפורק תפוחי עץ ושטרויזל, פרלינה לוז וקרם פיסטוק. לפרטים נוספים - לחצו כאן.
תלפיות
בחול המועד, אזור התעשייה תלפיות הופך למוקד עלייה להשבעת התיאבון עבור משפחות רבות שמטיילות בירושלים. דווקא באזור הזה, השופע חנייה ומקומות 'עממיים' שמסוגלים לארח סועדים רבים, תמצאו לא מעט מקומות לפתוח שולחן.
'עזרא', גריל בשרים
נדמה שהמסעדה הזו חרטה על דגלה את האימרה ש'אם אין לחם, תאכלו בשר -והרבה'. הבעלים שי עזרא מספר: "השנה לקחנו בחשבון את נושא המשפחות. בהתאם לזאת ויצרנו אופציות של הגשת פלטות בשרים בהרכבה אישית ותוספות מיוחדות לכבוד הפסח".
בנוסף לפלטות הבשרים על גחלים, יוגש במסעדה בתלפיות מגוון גדול של סלטים טריים ומבושלים שיוכנו במיוחד לפסח. במקום יהיו גם מנות מיוחדות לילדים ולצמחונים. לפרטים נוספים - לחצו כאן.
'שגב', המבורגר וקצבייה
ההמבורגר של שגב יפתח השנה את שעריו גם בסניף השוק ברחוב השקמה. זאת לצד סניף הדגל שלו מתחת לבית הספר לקולנוע 'סם שפיגל' בתלפיות שממשיך כרגיל לצד הקצבייה. לחמניות ההמבורגר שכל שנה מקבלות עוד ועוד 'שדרוגים' יורכבו הפעם מתערובת עמילנים כאשר החלק הדומיננטי יהיה קמח תפוחי אדמה, מה שצפוי להביא ללחמנייה עסיסית ושמנה.
אז איזה שילובים נאכל? סמאשבורגר קלאסי, סמאשבורגר כבד אווז, סמאשבורגר אסאדו, המבורגר טבעוני וכמובן התוספות המוכרות של צ'יפס וצ'יפס בטטה. לרגל החג יעלו על הגריל גם מדליוני פיקניה, סטייק סינטה ושניצלונים פריכים בציפוי מקורי. לפרטים נוספים - לחצו כאן.
מסעדת צדקיהו, בשרים על האש
אחרי לא מעט לבטים הוחלט ב'צדקיהו' שהפסח הזה נאכל לאפות כשרות, והטאבון שבדרך כלל נשאר יתום בתקופה הזו של השנה, יוכשר ויעבוד בכל הכוח. ללאפות יש מתכון מיוחד והחבר'ה מבטיחים טעם של לחם אמיתי.
התפריט בפסח יכלול את כל טעמיו למעט כמה מנות ראשונות שיסוגננו לכבוד החג, כמו למשל עראייס מצות, קרפצ'יו דג ים תיכוני ועוד מנות ספיישל של טומהוק, סטייק אנטריקוט נברסקה על עצם. בתפריט יהיה גם אלכוהול כשר איתו יכינו קוקטיילים וכמובן יינות שמלווים כל ארוחה. הקינוחים הותאמו לפסח על ידי הקונדיטור שהבטיח מלא מלא מתוק. לפרטים נוספים - לחצו כאן.
רשת "מאפה נאמן" - לחמניות ומאפים לפסח
למאפה נאמן ארבעה סניפים כשרים בפסח, במעלה אדומים, קניון מלחה, קינג ג'ורג' ותחנה מרכזית. הרשת מציעה קולקציית עוגות ועוגיות, מאפים אישיים, לחמים, מעדני שוקולד, פשטידות, מגשי פיצה, כריכים, סלטים ועוד מגוון רחב של מנות - כולם כשרים לפסח.
במחלקת הקינוחים והמתוקים תמצאו עוגות בחושות בטעמי, שוקולד, תפוזים ,שיש, קראנץ שוקולד (40 שקלים), וכן עוגות יום הולדת כמו מוצארט, ריבת חלב, גבינה פירורים (150 שקלים), גבינה בראוניז, גבינה אפויה ועוד; כמו כן קיים מבחר עוגיות בתפזורת, בטעמים של שוקולד, תמרים, שוקולד צ׳יפס וקוקוס ב־38 שקלים למארז. בקטגוריית מוצרי הלחם יש מבחר של לחמניות, פיתות, לאפות, בגאטים ובייגלה החל מחמישה שקלים. המוצרים נאפים בעבודת יד וימכרו לאורך כל החג.
שוק מחנה יהודה
אזור שוק מחנה יהודה הוא המקום הכי נחשב בעיר בכל הקשור לקולינריה ונראה שבפסח יהיה שם רותח. כמעט כל המסעדות משנות את פניהן ותפריטיהן, כך שחובבי המצות יכלו ליהנות. הנה כמה המלצות:
'ג'אקו סטריט', מסעדת שף זכאי חוג'ה
מסעדת השף של חוג'ה שנבחרה לאחרונה לכשרה הכי טובה בארץ, נערכת בגדול לחול המועד. חוג'ה לא מתכוון לוותר על לחם ומטבלים והוא אופה את לחם הפסח המיוחד שלו מבית אמא.
אז מה בתפריט? סלט ירקות שוק, סלט אנדיב, דגי ים נאים וכבושים (גרבלקס), קרפצ'יו פילה בקר, קבב בקר וכבד אווז בריבת שאלוט, רוטב יין ואגסים ברוסקטה. בעיקריות: פילה סלמון/דג ים או דג שלם, כבדי עוף מוקפצים, פרגיות צלויות, אנטריקוט 300 גרם, צ'ימצ'ורי שום, תפו"א מדורה ובצל שרוף, חזה אווז בסילאן וציר בקר. לילדים יוגשו ניוקי עגבניות , חזה עוף בגריל והמבורגר. לפרטים נוספים - לחצו כאן.
'פסטה בסטה', פסטה להמונים
אם לפני כמה שנים היו אומרים לכם שנוכל לאכול פסטה בפסח, כנראה לא הייתם מאמינים, אלא שבמרוצת הזמן פותחו מלא תחליפי קמחים, חלקם מתחרים בהצלחה גדולה בטעמו של הקמח 'הרגיל' (הרבה מזה בזכות המודעות למחלת הציליאק והרגישות לגלוטן).
גם ב'פסטה בסטה' מצאו פתרונות לתפריט לחג, ובגזרת הפסטה עצמה שעשויה מקמח תירס ניתן למצוא אפילו רביולי גבינות שבעבר היווה מכשול אך השנה סוף סוף יוגש בגרסה כשרה.
המנות במקום נמכרות במחירים שנעים 37-45 שקלים, ובתוספת 10 שקלים תוכלו לקבל גם סלט קטן, כוס יין ומרק. הסלטים נעים במחירים של 19-31 שקלים וכוללים מנת פחמימה כשרה או מצה. לפרטים נוספים - לחצו כאן.
'מעדני צדקיהו', מעדנייה ופיקניק
חול המועד הוא תקופה עמוסה במיוחד במסעדות ולכן אופציית האוכל המוכן לקחת הפכה להיות מאוד נוכחת וטרנדית. בשוק מחנה יהודה, מעדני צדקיהו מציעים מארזי פיקניק מוכנים הכוללים בין היתר מטוגנים כמו שניצלונים, קובה נבלוסייה, סיגרים ופסטלים. המחירים הם לפי 9.8 שקלים ל־100 גרם.
בנוסף למנות החמות יש גם סלטים טריים או מבושלים כמו מטבוחה, גזר, חצילים ועוד במחיר של שישה שקלים לקופסה. אוכל מוכן שכולל קציצות, אורז, עוף וכל מה שרק מתחשק לכם נמכר במחירים שנעים בין 12-15 שקלים ל־100 גרם. לכל אלה כמובן אפשר להוסיף לא מעט תוספות מהמעדנייה כולל החמוצים המיתולוגים של צדקיהו במחיר של 4.8 שקל ל 100 גרם. אתם רק תדאגו לבקבוק יין טוב ומחצלת. לפרטים נוספים - לחצו כאן.
'כנאף', כנאפה בשר
בלב מחנה יהודה ממוקמת מסעדת "כנאף" שלקחה את המנה הערבית המסורתית, ואולי אחד הקינוחים הכי פופולריים בארץ - ונתנה לו טוויסט.
הכוונה ללא עוד גבינה נמסה, אלא כנאפה בגרסאות בשריות שונות כמו אסאדו, שיערות קדאיף במילוי אסאדו וריבות חלב, כנאף טבעוני במילוי חלבון סויה וחציל קלוי ועוד. לכל המנות מתווספים חמוצים, רטבים וריבות שמכינים במקום, כמו טחינה עמבה, טחינה סלק, איולי שום ועוד. יגאל פרנקו, שף המקום ובעל ותק עשיר בענף הקולינריה, מתכנן בחג הזה לפזר עוד כמה הפתעות ללקוחותיו, בנוסף לתפריט הארוחות שנע בין 70-80 שקלים לארוחה. לפרטים נוספים - לחצו כאן.
'יהודית', בשרים על האש
ב'יהודית' עושים בפסח הזה חגיגה אמיתית ומביאים לעמדת הגריל את הגריל שף אסף סבח. מה בתכנון? מלא אוכל טוב ונהרות של ערק (כשר כמובן). כבר בשנה שעברה המסעדה של 'יהודית' לקחה את חול המועד צעד אחד קדימה וזאת למרות הקורונה. כך, במקום יהיו אירועי ערב מיוחדים עם מוסיקה מהעולם. בנוגע לכשרות השמיטה, המסעדה עובדת עם היתר מכירה.
'בלאק איירון', וואגיו סטייק בר
ברחוב אגריפס פינת בית יעקב שוכנת מסעדת הבשרים 'בלאק איירון'. מה שמייחד אותה הן מנות על טהרת ה'וואגיו'. בחול המועד תגיש המסעדה את המנות המוכרות שלה ונתחי בשר כפלאט איירון, סינטה, וזאת לצד נתחים קצת יותר מיינסטרים כמו הפריים ריב.
המנה המיוחדת של חול המועד הנוכחי היא מח עצם צלוי עם בצל מקורמל. כל המנות מגיעות עם תוספות בצד, כמו תפוחי אדמה בתנור, אנטיפסטי ועוד. במקום יפעל גם בר יין עשיר ויגיש גם קוקטיילים על בסיס משקאות כשרים. לפרטים נוספים- לחצו כאן.
'המוציא', מסעדת שף אבי לוי
לוי החליט השנה לא לעגל פינות קולינאריות: הוא הולך על מנות מיוחדת שלא מוגשות ביום יום אלא רק לכבוד פסח.
אז מה יש לנו בספיישל? מנת אסאדו בערמונים, צלעות טלה בייבי עם טנזיה מרוקאית (139 שקלים), מנה משתנה של אמא מרים, עראיס טלה, ממולאים של מרים - 76 שקלים (כבר אמרנו שאימהות עובדות קשה בפסח?), מעורב 'המוציא' וחריימה סלמון (88 שקלים) ואפילו ארבעה סוגי קינוחים: פנקוטה עם קרם שוקולד ומסאפן של פיסטוק עם גלידת וניל ( 38-42 שקלים). אמנם הקינוחים הם לא מרכז התפריט, אבל עם מנות ספיישל ותפריט מלא, רק עם לחם שווה כשר לפסח - לא יכולות להיות תקלות. לפרטים נוספים - לחצו כאן.
'מצלה', אוכל רחוב ירושלמי
האחות הקטנה של ה'מוציא', מעלה הילוך ובחג הפסח תארח את הסועדים גם בחוץ באווירה המיוחדת של הרחבה ושל מקומות הישיבה ב'מרפסת'.
את השווארמה המפורסמת יגישו בלאפה כשרה אותה בחרו כבר לפני חודש וחצי אחרי לא מעט טעימות. אז מה אוכלים? קבב טלה וקבב בשר ושתי מנות חדשות: סלט בגריל (כרוב, חסה ובצל ירוק) וכרובית על הגריל בטחינה ועמבה. מחוץ למצלה תוצב עגלה של בייגלה שתציע גם מלאבי. לפרטים נוספים - לחצו כאן.