אין ירושלמי שלא מכיר או הזדמן לחגוג אירוע באולם קליפסו בירושלים. אבל רבים לא יודעים שהמקום משמש בחודשים האחרונים בתור סלטיה: סלטים בהרכבה עצמית.
רפי אברהם, האיש שהקים את הברים ואת האולמות המובילים בירושלים, מצא את עצמו בשנת הקורונה מול שוקת שבורה.
2 צפייה בגלריה
ריי בר סלטים
ריי בר סלטים
ריי בר סלטים
(צילום: יח"צ)
"בשנה האחרונה במרבית הזמן לא עשיתי כלום", הוא אומר. "היה אישור לערוך אירוע פה ושם, ולפתוח את הבר בין הסגרים, אבל לא מעבר לכך. רק בתקופה האחרונה חוזר לי החיוך לפנים ויש לי בשביל מה לקום בבוקר. רק אתמול קיבלתי 100 הזמנות של סלטים".
2 צפייה בגלריה
ריי בר סלטים
ריי בר סלטים
ריי בר סלטים
(צילום: יח"צ)
רפי החליט להשמיש את המטבח הפעיל, שממילא עומד וממתין שמשהו טוב יקרה כבר. כאיש עסקים המעורה בזירה הירושלמית, זיהה פער בארוחות צהריים במרכז העיר, שמתמקד בסלטים, "לכן החלטתי לפתוח מקום של סלטים בהרכבה אישית במחיר שווה לכל נפש – 25 שקלים למנה.
"הרעיון היה ליצור שיתופי פעולה עם סיבוס, תן ביס ומשלוחה, כדי לתת לכל עובדי המגזר הפרטי והציבורי שעובדים במרכז העיר (הפרקליטות, המשטרה, משרד התקשורת, עיריית ירושלים) להזמין או להגיע לטייק אווי בסלטיה".
קראו גם:
אברהם מציע בבר הסלטים מגוון סוגים ומינים שמוכנים במקום.
"מדי בוקר נקנים בשוק מחנה יהודה למעלה מ-20 סוגים של ירקות טריים", הוא אומר. "הלקוחות יכולים להרכיב כל סלט שעולה בדעתם".
אז מה בתפריט? סלט עם גמבה, פטריות וטונה, סלט עם בטטה מטוגנת, חמוציות וקינואה לבנה, סלט פטה, סלט קינואה וגם סלט פשוט עם מלפפון ועגבניה.
במקום נמכרים גם כריכים ומרקים.
ריי סלטים, כורש 7 ירושלים, או בהזמנה דרך תן ביס, סיבוס ומשלוחה.