מידי שנה, ב- 7 ביולי, מציינים ברחבי העולם את יום השוקולד - הממתק האהוב שעשוי מזרעים מותססים, קלויים וטחונים של עץ הקקאו. לכבוד יום השוקולד, קבלו מתכון באדיבות רשת רולדין לעוגת בראוניז פקאן שוקולד, ללא גלוטן, שהשיקה לאחרונה את הספר "רולדין - סודות האפייה" ובו היא מגלה את הסיפורים מאחורי העוגות המפורסמות של הרשת, כמו גם שלל מתכונים שתוכלו להכין בבית.

בראוניז פקאן שוקולד - ללא גלוטן

מה צריך?
90 גרם קמח שקדים
85 גרם קמח תפוחי אדמה
30 גרם קורונפלור
350 גרם שוקולד מריר – לפחות 70% מוצקי קקאו
330 גרם חמאה רכה
6 ביצים
350 גרם סוכר
150 גרם אגוזי פקאן קלויים
200 גרם אגוזי פקאן שלמים

1 צפייה בגלריה
בראוניז שוקולד פקאן
בראוניז שוקולד פקאן
בראוניז שוקולד פקאן
(יח"צ רולדין)
איך מכינים?
מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 40X 30 ס"מ.
מניחים בקערה את קמח השקדים, קמח תפוחי האדמה והקורונפלור ומערבבים היטב.
ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי).
מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת בהירה ואוורירית.
מוסיפים את תערובת הביצים לשוקולד המומס תוך ערבוב.
מקפלים פנימה תערובת הקמחים ו- 150 גרם אגוזי פקאן קלויים.
יוצקים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה, מפזרים מעל את אגוזי הפקאן השלמים בשכבה אחידה ואופים בתנור ל – 30 דקות. הבראוניז מוכנים כשקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מצננים היטב לפני שחותכים לריבועים.