אחד מירקות הקיץ הנפלאים שמתחילים את עונתם כבר באביב הוא הקישוא. ניתן למצוא מינים שונים ושלל גדלים וצבעים שלו. הוא מאוד רבגוני בשימושים שלו - מממרחים ועד ממולאים, מפשטידות ועד אטריות ואפילו חי בסלט!
אטריות קישוא ברוטב פטריות ואפונה ירוקהאטריות קישוא ברוטב פטריות ואפונה ירוקה
אטריות קישוא ברוטב פטריות ואפונה ירוקה
(צילום: ענת לשם)
הקישוא הוא זן תרבותי במשפחת הדלועים שמוצאו ביבשת אמריקה. הוא מכיל כמות נכבדה של נוזלים ומגוון ויטמינים, מינרלים וכמות יפה של סיבים.
אז קבלו מתכון חדש, עונתי, חגיגי ובריא וכמובן פשוט פשוט להכנה, כדי שתוכלו להביא אתכם לכל ארוחת שבועות שתבוא עליכם בברכה, או סתם ליהנות בבית.

אטריות קישוא ברוטב פטריות ואפונה ירוקה

החומרים לאטריות:
1-2 קישואים (תלוי בגודל)
החומרים לרוטב:
1 כרישה קצוצה
1 חבילה אפונה ירוקה (תרמילים) חתוכים
1 סלסילת פטריות חתוכות
250 מ"ל קרם קוקוס
3 ענפי טימין - עלים מופרדים
שמן זית
כפית מלח
קורט אגוז מוסק
ההכנה:
מחממים שמן זית במחבת
מוסיפים את הכרישה ומטגנים מעט עד שהיא מתחילה להתרכך
מוסיפים את תרמילי האפונה ומערבבים
מוסיפים את הטימין ומערבבים
מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומבשלים עד שהפטריות מתחילות להתרכך
מוסיפים את קרם הקוקוס והתבלינים ומבשלים כחמש דקות על אש קטנה
בינתיים מכינים את ה"אטריות": חותכים את הקישואים דק בסכין, קולפן או ספירולייזר (מעין מנדולינה להכנת אטריות מירקות). שמים את האטריות בצלחת ומעליהן מוזגים את הרוטב ומערבבים.
בתיאבון
ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים