"קורות חיים מקצועיים הם המפתח שלכם לחיפוש עבודה. הם אמורים להחמיא לכם ולהדגיש את הכישורים והמיומנויות שלכם", אומרת ליאת הדר-שרביט, מנכ"לית פורטל דרושים. "זכרו: כל מילימטר בקורות החיים שלכם הוא נדל"ן בעל ערך".
3 צפייה בגלריה
יש דברים שמשמיטים מקורות החיים
יש דברים שמשמיטים מקורות החיים
יש דברים שמשמיטים מקורות החיים
(צילום: shutterstock)
קראו גם:
מבולבלים? הדר-שרביט עושה לכם סדר בכל מה שכדאי להשאיר מחוץ לקורות החיים:
חוסר יציבות וקפיצות
אנשי הגיוס מייחסים משמעות רבה לרמת היציבות וההתמדה של מועמדים במקום עבודתם. הם בוחנים האם יש 'קפיצות' רבות בין מקומות העבודה שציינתם וגם כמה זמן נשארתם בכל מקום. אם ציינתם מספר רב של מקומות עבודה או מעברים רבים המעידים על חוסר עקביות, אולי שווה לכם להתמקד באחרונים וברלוונטיים ביותר.
ניסיון תעסוקתי ומגילת אסתר
אין צורך לציין את הניסיון התעסוקתי שלכם לפני יותר מעשור. התמקדו בעשר השנים האחרונות, בעיקר בתחומים ובתפקידים הרלוונטיים למשרה בה אתם מעוניינים. ותרו על 'מגילות' ועל פירוט תפקידכם בזמן התיכון. הישארו ממוקדים ורלוונטיים.
3 צפייה בגלריה
אין צורך לציין את הניסיון התעסוקתי שלכם לפני יותר מעשור
אין צורך לציין את הניסיון התעסוקתי שלכם לפני יותר מעשור
אין צורך לציין את הניסיון התעסוקתי שלכם לפני יותר מעשור
(צילום: shutterstock)
כישורים רכים וסיסמאות שחוקות
זה נחמד לציין שאתם בעלי יכולת ניהול ידע, טובים בתקשורת חברתית או חושבים מחוץ לקופסה, אבל זה גם שחוק וריק ממשמעות אם לא הוכחתם זאת. יותר רלוונטי וחשוב לציין את הכישורים המקצועיים והישירים שלכם, אלו שרלוונטיים לתפקיד שבו אתם מעוניינים ואתם יכולים לבטא אותם בעזרת דוגמאות. זה יכול להיות צמצום עלויות מרשים, אחוז רווח גבוה או משא ומתן שהסתיים בתוצאות טובות במיוחד.
ההשכלה התיכונית ושם המורה
פירוט ההשכלה שלכם אינו חייב לכלול את שם התיכון בו למדתם. אם הנכם בעלי תואר אקדמי, יש להניח כי סיימתם תיכון. מספיק לציין את שם המוסד והתואר, ואם סיימתם בהצטיינות או בממוצע גבוה גם מותר 'להשוויץ'. אל תלאו בפרטים מיותרים ולא רלוונטיים.
3 צפייה בגלריה
ליאת הדר-שרביט. "כל מילימטר בקורות החיים שלכם הוא נדל"ן בעל ערך"
ליאת הדר-שרביט. "כל מילימטר בקורות החיים שלכם הוא נדל"ן בעל ערך"
ליאת הדר-שרביט. "כל מילימטר בקורות החיים שלכם הוא נדל"ן בעל ערך"
(צילום: יח"צ )
הכתובת המדויקת שלכם
סביר להניח שהדואר היחידי שהמעסיקים הפוטנציאלים ישלחו לכם יהיה דואר אלקטרוני, ולשם כך אין צורך לציין כתובת מדויקת של רחוב, מספר ותא דואר. במקום זאת ודאו שציינתם מספר נייד ואימייל מעודכנים ונכונים. אם אתם מגישים מועמדות למשרה בעיר מגוריכם או בסמוך אליה כדאי לציין את שם העיר בה אתם מתגוררים. אם מדובר בעיר מרוחקת ואתם עדיין מוכנים להגיע ולעבוד שם, אל תציינו את עיר מגוריכם על מנת שלפחות תעברו את הסינון הראשוני. אחר כך, כשיזמנו אתכם לראיון, תוכלו להסביר ולהדגיש מדוע המרחק אינו מהווה בעיה מבחינתכם.
גופנים מסוגננים ותמונה מהים
המראה חשוב, אבל רמת הקריאות של קו"ח גם, לכן ותרו על גופנים מהודרים ומסוגננים ובחרו פונט מקצועי, ברור ונקי. למרות שצירוף תמונה לקורות החיים פופולרי יותר בחו"ל, בארץ זה פחות נהוג, וטוב שכך, כיוון שכך נמנעים מראש מהסיכון לאפליה על פי מראה. אם מדובר במשרה בתחום אמנויות הבמה או התקשורת, או תלוית מראה (או שסתם החלטתם שאתם רוצים לצרף תמונה), צרפו תמונה מכובדת ולא את זו מהים.
ז'רגון ספציפי וייחודי
שימוש במונחים ומילות מפתח בז'רגון המקצועי יעילים כאשר הם אוניברסליים ומוכרים בענף אליו הנכם משתייכים. עם זאת, מחפשי עבודה רבים עושים את הטעות הנפוצה ומשתמשים במונחים או בראשי תיבות ספציפיים מאוד לתחום עיסוקם הקודם, שאינם אוניברסליים ומוכרים בענף. ז'רגון מסוג זה יכול להיות מבלבל גם עבור מגייסים מיומנים.
כתובת אימייל לא מקצועית או מיושנת
קורות החיים שלכם הם ההזדמנות הראשונה להציג את עצמכם בפני המעסיק כמקצוענים, וככאלו חשוב שגם כתובת האימייל ליצירת קשר שאתם מציינים תהיה כזו ולא משהו כמו: loverboy56@gmail.com.
בשורה התחתונה: אל תוותרו על קריאה אחרונה של קורות החיים שלכם, גם אם תיקנתם ושדרגתם אותם מספר פעמים. כדאי לקרוא אותם מתחילתם ועם סופם ולוודא שאין טעויות וגם לא תוספות מיותרות.